perjantai 30. tammikuuta 2015

Hyppyasu ja yhteensopivat sortsit


Minulla on itseasiassa kahden jumpsuitin verran hyviä kokemuksia niiden ompelusta. Ensimmäisen niistä ompelin joululahjaksi 2013 ja tämän jälkimmäisen sitten loppukesästä 2014. Haalari on tehty Ottobre Kids Fashionin 4/2012, mallin 17 mukaan. Kangas on Hamburger Lieben Simply Pears. Haalari on toteutettu koossa 104 cm ja kangasta jäi reilusti yli, kun hankin sitä lehden suosituksen mukaisesti. Raidallinen resori on viheliäs kuvattava, mutta en voinut jättää sitä ottamatta, kun se sopii niin mainiosti haalarin värimaailmaan.


Tarkan valmistelutyön lisäksi silittäminen on keskeinen osa ompelusta onnistumista. Tuli silitettyä paljon ja joka välissä. Yhden ajatusvirheen sain aikaiseksi, kun ajatus herpaantui ja leikkasin kaavan viivaa, en saumavaraviivaa pitkin. Onneksi kyse ei ollut kuin muutan sentin kommähdyksestä. Kaksoisneula on kiva kaveri joustavia kankaita ommellessa ja ainakin minun koneeni suostuu toimimaan mukisematta yhteen neulan kanssa. Vetoketjun ompelin kahteen kertaan eli tulihan sitä vähän purettuakin. Ensimmäistä kertaa kokeilin koristetikkauksia, joilla huolittelin resorin ja neuloksen väliset saumat. Se oli yllättävän kivutonta ja pakko myöntää, että kyllähän se vaikuttaa koko yleisilmeeseen.


Kuten jo aikaisemimn totesin. Kangasta jäi yli. Olen valmisvaatteesta muokatulla kaavalla tehnyt itselleni yösortsit ja pidän niistä kovasti, joten kun kangasta kerran riitti sellaiseen projektiin, niin pienen pojan äidille syntyi vielä yhteensopivat sortsit.Nämä sorstsit taitavatkin olla ainoita housuja, joita olen ommellut ennen sen housujen peruskaavan tekemistä ja kuosittelua, että jyrkällä oppiskäyrällä mennään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti