maanantai 29. joulukuuta 2014

Tontun suuri muodonmuutos

Lähipiiriin valmistui uusi sauna. Ja sinne houkuteltiin ihan tosissaan saunatonttua. Lopulta, Temppeliaukion kirkon kulmalta löytyi yksi joulutonttu, joka oli valmis uuteen tehtäväänsä ja suostui suureen muodonmuutokseen.


Jokaiselle itseään kunnioittavalle saunatontulle nyt on selvää, ettei asustus voi olla punainen. Värimaailmaan suhteen päädyttiin vihreään ja harmaaseen. Vanha tonttumyssy sai lähteä ja neuloin tilalle tuollaisen villaisen, vaaleanvihreän. Hattu on pienin versio, jonka olen Jacques Cousteau-pipostani neulonut. Se otettiin hyvin vastaan ja vedettiin syvälle päähään. Niin syvälle, että vain nenänpää jää näkyviin. Kaiken tuon parran lisäksi.


Uudessa, rouheassa nutussa päädyttiin trendikkäästi kierrätyslankaan. Takki on mittojenmukaan tehty ja istuu varsin oivallisesti uudelle omistajalleen. Eivätkä punaiset töppöset tietenkään sopineet uuteen saunatontun imagoon, joten villasukkien mallia hyödyntäen, tonttu sai varsin kevyet, tummanvihreät  töppöset alleen.

Muutokset ovat aina muutoksia. Uudet tilanteet jännittävät, jopa paljon elämää nähneitä tonttuja. Onhan se kuitenkin melko erilaista olla joulunpunainen tonttu, jota turistit ihailevat, kuin saunatonttu Pohjois-Espoolaisessa pihasaunassa. Kuulumiset kuitenkin kertovat, että varsin kotoisa paikka sieltä saunan ikkunalta kuitenkin löytyi ja uusi elämä saunatonttuna on alkanut mukavasti.


Hurja muodonmuutos löytyy myös Ravelrystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti