tiistai 2. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 2014

Minusta joulun odottaminen ja puuhailu ennen joulua on itseasiassa mukavampaa kuin itse isot pyhät. On ihanaa keksiä erilaisia ilahduttavia asioita ja punoa jouluisia hyvänmielen ajatuksia käsitöihini. Hidastahan sellainen on kuin mikä, mutta mitä sitten. Mieluummin vähän ja ajatuksella kuin hurjaa kaman hamstraamista silmät kiiluen. Ajatushan se lopulta ratkaisee ja jos ei ole rahkeita ajatella, niin on luultavasti haukannut liian ison palan. Vähemmän on siis enemmän ja työlleen olisi hyvä antaa arvoa. Kuinka monta suloista ajatusta lahjansaajasta sitä ehtiikään ajatella käsityötä tehdessä verrattuna siihen, että suhaa kiireessä, ruuhkaisessa kaupassa tuhat muutakin asiaa listalla. Ja toisaalta, jos lahjansaaja ei syystä tai toisesta halua käsitöihin sisäänleivottua arvonantoa huomata, niin ehkäpä hän ei ole halukas ilahtumaan ylipäänsä. Tässä tapauksessa tekijä voi suunnata voimavaransa muualle ja suorittamisen sijaan nauttia siitä taidosta mikä hänellä on.

Jouluna 2009 maalaamani kuvat.
Missä neuloimme kerran- blogin Jämälankavillasukkajoulukalenteri on täydellinen tapa rauhoittua nauttimaan päivittäin siitä käsintehdystä joulusta, josta ainakin tämä käsityöläinen nauttii. Sukat ovat jo hyvällä alulla ja tunnen olevani pikkuinen tyttö, joka malttamattomasti odottaa seuraavaa aamua, jotta saa nähdä sukkansa seuraavan raidan. Idea on nerokas. Tällä samalla idealla voisi neuloa jonkin merkkipäiväneuleen. Jokaiseen neulepintaan liittäisi vaikkapa valokuvan ja hakisi inspiraation siitä. Hmm... Syntyisiköhän tällä tavalla upea pipo vuoden 2014 kohokohdista? Kuten huomaatte, Neulistin ja Vyyhdin joulukalenteri-idea on inspiroiva! Keskityn nyt kuitenkin joulukalenterisukkien neulomiseen. Yritän postata päivän raidat Instagramiin reunaehtoineen. Saahan nähdä miten tässä käy.

Jämälankavillasukkajoulukalenterin 1. luukku

Jämälankavillasukkajoulukalenterin 2. luukku
Minä käytän vähän paksumpia lankoja, sillä sellaisia löytyy varastosta enemmän ja miksi sitä ei käyttäisi suosikkejaan tällaiseen nautiskeluun eli sport- vahvuisilla langoilla ja 3 mm:n puikoilla mennään. Suosittelen kokeilemaan Judy's magic cast-on:ia (Judy's Magic Cast On (Starting Toe Up Socks) tai Knittyn kuvitettu ohje), jos ette ole vielä koittaneet ja vaikkette tähän joulukalenterivillitykseen osallistuisikaan.


Olen mukana myös Käsityöblogit- facebookryhmän yhteisessä  joulukalenterissa ja perjantaina selviää mitä Lempileikin luukusta paljastuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti