perjantai 10. lokakuuta 2014

Riemukasta ripottelua

Voi mikä ihana, riemukas löytö minua odotti Napit puuttuu blogissa. Postaus kuvineen kutsui seireenin lailla varsinaisen lähteen eli Veera Välimäen Simple Sprinklen luokse. Tämän prosessin tuoma neulomisen riemu on juuri sitä parhaimman sorttista, jossa kaikki loksahtaa paikalleen.


Mehukas ontelolanka löytyi New Yorkista, Knitty Citystä, viime toukokuussa. Ensimmäisellä yrityksellä käsittelin sitä kalaverkkopitsillä baktushengessä, mutta jotenkin se vain tuntui vaikealta, eikä oikein asettunut puikoille, vaikka sitkeästi yritin 2/3 huivia. Simple Sprinkleen törmättyäni tämän langan kohtalo oli selvä. Tarkistin tiheyden ja puikot kävivät viuhumaan ja jämälanka ujuttautui saumattomasti mukaan.


Tässä mallissa likuvärillä ja yksivärisellä viskoosin kiiltävällä pinnalla leikkiminen oli mitä puhtainta riemua ja huivi valmistui tosi joutuisasti muutamassa illassa. Sain sen pääteltyä juuri sopivasti asusteeksi Lontoon reisulleni. Viime viikonloppuna siellä oli ihanan lämmintä ja aurinkoista, enkä voinut vastustaa tuubin kuvaamista lontoolaisessa puistossa.Ja tämä riemukas ripottelu ei todellakaan jäänyt tähän. Uusi on jo puikoilla ja värivisioita olisi ainakin neljään huiviin. Saahan nähdä muotoutuuko tästä joulun yllätyslahja, joka paljastuu paketista paketin jälkeen. John Lewisin suurelta käsityöosastolta mukaan tarttui Debbie Blissin Luxury Silk- lankaa, joka ainakin neuloutuu ripottelutuubiksi. Mitä sanotte? Olisko tällainen tuubi hyvä lahja?


Väänsin kuvallisen kaavion mallin oivaltavasta rakenteesta, sillä sellaista huomasin kaipaavani ensimmäistä tuubia neuloessani.


Yksityiskohdat valmistuneesta tuubista löytyy Ravelrystä. Ja Instasta voi seurata reaaliajassa mitä kässäilen.

2 kommenttia:

  1. Oi! Valloittava karkkihuivi! Tämä on kyllä sellainen malli, että koukkuun siihen jää väkisinkin.

    VastaaPoista