torstai 25. syyskuuta 2014

Peittokesän boheemit neliöt


Ihastuin tuohon  kirkasväriseen raitalankaan. Oli pakko päästä kokeilemaan kuinka se käyttäytyy isöäidinneliöissä. Olisiko tällaisen langan käyttö mahdollisesti ratkaisu välttää massiivinen lankojen päiden päättely? Idea muuttui vain suuremmaksi ja hullummaksi, kun yhdistin sen Mollie Makesista bongaamaani ideaan, jossa peitto oli tehty kahdesta valtavan suuresta neliöstä. Virkkauksen edestessä kävi kyllä selväksi, että väripinnat lätäköityvät jonkin verran ja kuten arvata saattaa raidoittumisella ja lätäköitymisellä oli oma rytminsä. Neliöiden ulkoreunalla tuli tarve jotenkin suitsia tuota villiä värileikkiä, joten päätin kehystää molemmat neliöt sekä peiton yksivärisillä raidoilla. Kuten niin monesti näissä prosesseissa, lanka loppui kesken ja väri oli lopetettu. Onnistuin kuitenkin metsästämään pari kerää lisää eräästä poistolaarista.


Tämä projekti alkoi jo kaksi vuotta sitten. Peittoon virkkaantui paljon kiitollisia ja onnellisia ajatuksia ystävyydestä. Niinpä siitä tuli lahjapeitto. Minusta se vaan nyt kuuluu erääseen suuria muutoksia seuranneeseen uuteen kotiin. Syyssateen vihmoessa ikkunoihin tämä peitto herättää vielä enemmän lämpöisiä ja sydämellisiä ajatuksia.

Peitosta tuli 105 cm x 204 cm. Peittoa sileyttäessäni emmin myös tuota melkoisen villiä väritystä sekä noita kahta melko boheemin oloista ruutua. Päädyin kuitenkin hyväksymään kaiken tuon ja olemaan ylpeä peitostani. Virkattu pinta itsessään on kuitenkin hyvin rauhallinen ja monotoninen. No, kyllä minä ehkä ajattelin myös vähän sitä Forrest Gumpin letkautusta siitä suklaarasiasta ja siitä, ettei koskaan voi tietää millaisen suklaan saa. Tilanne tällaisen raidoittuvan langan kanssa on hiukan samanlainen, etenkin jos sitä ei käytä sille kaivailtuun muotoon.


Enää en kai voi oikein sanoa etten ole virkkaaja. Eikä se virkkaaminen enää kyllä ole turhauttavan hidastakaan. Kyllä siihen aikaa menee, mutta niinhän se käsitöissä on. Tästä ajankäytöstä jää kuitenkin merkkejä maailmaan, monesti sydäntä lämmittäviä merkkejä.

Tarkemmat tiedot peitosta löytyvät Ravelrystä.

2 kommenttia:

  1. Juku, kylläpä lankaa muodostaa hienoja kuvioita, upeaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jokke! Oon kyllä sun kanssa samaa mieltä. Periaatteessahan noiden kuvioiden pitäis olla toisinnettavissa 7 Veljeksen kapearaitaisella langalla :-) En edes aloittanut mitenkään tarkasti valitusta värien vaihtumiskohdasta.

    VastaaPoista