maanantai 11. elokuuta 2014

Lempileikki


Lempileikki on sellainen leikki, jossa alussa on vastustamaton idea. Ensin se härnää minua. En saa siltä rauhaa. Se poukkoilee sinne tänne ja koska se ei jätä rauhaan, sille pitää tehdä jotakin. 

Sitten olisi suunnittelun vuoro. Siis kuinka ideasta saadaan konkretiaa. Joudun kovasti vastustelemaan, etten suoraa päätä ryhtyisi toteuttamisen toimeen, vaan edes istuisin alas ja hengittäisin syvään. Vielä parempi olisi, jos malttaisin tehdä aivan konkreettisia suunnitelmia. Vähän työtavasta riippuen, joko luonnostella, laskeskella tai kasata kollaaseja. Nyt on muutaman kerran nähty sellainenkin ihme, että olen tehnyt mallitilkkun tai kokeillut valitsemaani tekniikkaa etukäteen. Niin karsiutuvat ilmeisimmät virheet, ärräpäät vähenevät ja jää aikaa tekemisestä nauttimiselle.

Se on lumoava hetki, kun ekaa kertaa näkee mitä on syntymässä. Silloin tekemisen into saa lisäkierroksia, eikä työtä malttaisi päästää käsistään. 

Sitä seuraa sitten viheliäinen viimeistely. Sillä on suuri merkitys lopputuloksen kannalta ja kyllähän se nyt pitäisi jaksaa tehdä jo kaiken tehdyn työn vuoksi, mutta silti siinä vaiheessa vitkutellaan ja aloitetaan mieluusti uusia leikkejä.

Kyse on siis tekemisestä ja sitä ajavista voimista. Toivottavasti lähdet mukaan leikkiin.

1 kommentti: